Filmen som förklarar tjänstepensionen

För att ni på ett enkelt sätt ska kunna informera era anställda om fördelarna med att omfattas av en tjänstepension har vi tagit fram filmen ”Din tjänstepension”. Filmen ger ett stöd i för er som arbetsgivare i er informationsplikt, d.v.s. att informera era anställda om tjänstepensionen.

Filmen hjälper er som arbetsgivare med pensionsinformation till era anställda, och stödjer er i arbetet med informationsplikten. Genom att lägga ut filmen på ert intranät finns den lätt tillgänglig för era anställda. Filmen kan även visas på arbetsplatsträffar.

Filmen är framtagen för anställda inom kommuner, regioner eller i kommunala bolag som omfattas av pensionsavtalen KAP-KL (anställda födda 1985 och tidigare) och AKAP-KL (anställda födda 1986 och senare).

Testad på fokusgrupper

I ord och bild förklaras pensionssystemet på ett enkelt sätt. Filmen är neutral utifrån val av försäkringsbolag. Den är också testad i fokusgrupper och anpassad efter synpunkter som kom fram där.

Om filmen

  • Lättbegriplig information om pensioner med tonvikt på tjänstepensionen.
  • Tittaren tas genom pensionspyramiden på cirka tio minuter.
  • Därefter kan tittaren klicka sig vidare till fördjupningsavsnitt för att läsa mer på egen hand.
  • Neutral i förhållande till val av pensionsbolag.

Se en kort version av filmen

Här kan du se en kort version av filmen som vi erbjuder tillsammans med annan information i paketet. 

Är du intresserad?

Prata med din kundkontakt på KPA Pension så får du veta mer.

 

Pris och beställning

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort. Vi kan även anpassa informationsträffen efter era önskemål.

Skicka intresseanmälan

Kontakta oss om du har frågor

Jobbar du med pensioner i kommun, region eller kommunalt bolag? Här finns kontaktuppgifter till kundansvariga och kundkontakter hos oss.

Vill du veta mer om våra tilläggstjänster inom pension och försäkring? Kontakta våra seniorkonsulter och utbildningsansvariga.

blomslinga-2_2_RGB.png