Ny chefsjurist ska röja i snåriga avtal

2006-10-11

Johanna Okasmaa Nilsson, 37 år, har utsetts till ny chefsjurist i KPA Pension. Förenkla och förtydliga avtal och rådgivning. Det är hennes recept för att underlätta för kunderna.

- Jag vill bidra till att KPA Pension ska vara det självklara valet för anställda i kommunsektorn när de väljer pension, genom att göra det här med pensioner enkelt.

Vår rådgivning och våra avtal ska vara tydliga och lätta att förstå för de anställda i kommunsektorn. Samtidigt ska vi vässa våra anbud och vara bäst på offentliga upphandlingar.
- KPA Pensions etiska profil är viktig för mig. Jag uppskattar att ett pensionsbolag tänker långsiktigt och tar ett samhällsansvar, speciellt när man förvaltar andras pengar, säger Johanna Okasmaa Nilsson.

Johanna Okasmaa Nilsson kommer närmast från SEB Trygg Liv, där hon arbetat sedan 1995, först som kundjurist och senare som bolagsjurist. Hon tog sin examen i juridik vid Stockholms universitet, har gjort tingstjänstgöring vid Södra Roslags tingsrätt och har även arbetat på en advokatbyrå i Stockholm.
- Johanna Okasmaa Nilsson ska hjälpa oss att röja i snåriga pensionsvillkor och avtal. Det kan behövas. Pensionsområdet upplevs som komplicerat och behöver förklaras på ett enklare och mer lättförståeligt sätt för våra kunder, säger Karin Friberg, vice vd i KPA Pension.

För mer information kontakta:

Johanna Okasmaa Nilsson, chefsjurist KPA Pension, tel 08-459 92 91
Karin Friberg, vice vd KPA Pension, tel 08-665 05 89
Birgitta Hammarström, presschef KPA Pension, tel 08-665 06 34, 0734-39 33 37

 

)