Ny försäljningsdirektör i KPA Pension

2006-12-13

Mikael Nyqvister har utsetts till ny försäljningsdirektör i KPA Pension, det ledande pensionsbolaget inom den kommunala sektorn. Därmed tar han också plats i företagsledningen.

- Mikael Nyqvister uppfyller väl de krav som vi ställde i befattningsprofilen, säger Bertil Repfennig, vd i KPA Pension. Han har lång erfarenhet av branschen och en gedigen kompetens inom försäkring, inte minst inom kollektivavtalad försäkring. Dessutom är han van att arbeta med kvalificerade affärskontakter.

Rekryteringen har skötts av Vinator Chefsrekrytering, som hade närmare 70 ansökningar att välja bland. Sökprocessen ledde fram till att en intern kandidat, försäljningschefen Mikael Nyqvister, utmärkte sig som mest kvalificerad för tjänsten.
- Vi är mycket glada över att Mikael Nyqvister vill axla detta ansvar. Han är en bra lagspelare och kommer att kunna lyfta försäljningsavdelningen ytterligare i sin nya roll, säger Bertil Repfennig.

Mikael Nyqvister har arbetat i försäkringsbranschen sedan 1979, varav 11 år på KPA Pension. Han har varit en av nyckelspelarna för att bygga upp KPA Pensions försäljningsavdelning för kommuner och landsting. Tidigare har han också arbetat som säljare och konsult inom Skandia och Thule.
- Den ökande konkurrensen stimulerar oss till att erbjuda våra kunder ännu bättre produkter och service. Allt vi gör ska utgå ifrån våra kunders förväntningar och behov, säger Mikael Nyqvister.

Sari Zander har under tiden sökprocessen pågått upprätthållit tjänsten som försäljningsdirektör. Hon återgår nu till att vara direktör Strategisk affärsutveckling. Där ingår bland annat marknad/kommunikation, affärsutveckling och samhällsansvar.

För mer information kontakta:

Bertil Repfennig, vd KPA Pension, tel 08-665 48 49
Birgitta Hammarström, presschef KPA Pension, tel 08-665 06 34, 0734-39 33 37

)