KPA Pension går till Peacock – fler kunder ska gå från ord till handling

2007-09-18

KPA Pension ska hårdsatsa på affärsutveckling och byter därför reklambyrå. Uppdraget går till omtalade Peacock med uppgift att utveckla kommunikationen och öka försäljningen.

KPA Pension har hyllats för den känsloväckande reklamfilmen om minor i tv ”Vad gör dina pensionspengar just nu?” Och budskapet går hem. Dubbelt så många säger sig vilja pensionsspara i KPA Pension, enligt uppföljande mätningar. Men det räcker inte att vilja.
- Vi ska fortsätter att bygga varumärket KPA Pension. Nu satsar vi ännu mer på att få de som är intresserade av att pensionsspara etiskt att gå från ord till handling. Kort sagt - distributionskraften ska öka – och med den efterfrågan. Därför byter vi till en ny byrå med dokumenterat kreativa och kompetenta medarbetare, säger Lena Strand, kommunikationschef KPA Pension.

Reklamfilmen om minor, som tidigare byrån Abby Norm ligger bakom, väckte uppmärksamhet även i Cannes före sommaren. Och kunderna gillade filmen som fick höga mätvärden. Nu visas den åter i svensk tv under hösten. Huvudkanal är TV4 men filmen syns också i Kanal 5, Discovery, TV4Plus och TV8. Sedan tar Peacock över.
- Det är klart vi är glada. KPA Pension är Sveriges viktigaste pensionsbolag och därför känns det extra kul att få ta över stafettpinnen. I dag gillar alla KPA Pension. Vårt jobb är att se till att många fler blir kunder också. Det handlar inte bara om reklam. Vi kommer även att jobba en hel del med affärsutveckling, säger Johan Sandegård, projektledare på Peacock.

Peacocks arbetsgrupp

Kreatörer: Peter Fjäll och Robert Olzon Web: Marcus Holmlund och Emil Oldberg Produktionsledare: Pernilla af Klintberg Planner: Anders Ekman
Affärsutveckling: Magnus Rosengren Strateg och
projektledare: Johan Sandegård

För mer information kontakta:

Lena Strand, kommunikationschef KPA Pension, tel 08-665 06 61
Jennie Larsson, projektledare KPA Pension, tel 08-655 02 83
Birgitta Hammarström, presschef KPA Pension, tel 08-665 06 34, 0734-39 33 37

)