Konkurrensverket godkänner KPA Pensions köp av SPP Liv Pensionstjänst

2013-09-10

Konkurrensverket har i dag godkänt att KPA Pension köper SPP Liv Pensionstjänst AB. Detta efter att ha granskat affären noggrant.

Konkurrensverkets beslut betyder att SPP:s kommunala pensionsadministration med tillhörande it-system samt ett mindre kommunalt försäkringsbestånd nu övergår till KPA Pension.
– Vi välkomnar Konkurrensverkets besked. Och vi förvaltar tryggt och etiskt våra kunders pensionspengar. Med den här affären kan vi ge våra kunder i kommunsektorn ännu bättre pensionsadministration, säger Lars-Åke Vikberg, vd i KPA Pension.

Verksamhet börjar överföras 30 september

Större delen av den verksamhet som ingår i köpet ska vara överförd till KPA Pension den 30 september 2013. Det innebär att samtliga 18 medarbetare från CGI och 9 medarbetare från SPP då har börjat arbeta på KPA Pension – i stort sett samtliga på kontoret i Sundsvall. Beståndsöverlåtelsen planeras till slutet av första kvartalet 2014, då ytterligare 5 medarbetare från SPP ansluter till KPA Pension.

– Köpet innebär att vi tar över ett modernt system från CGI som fungerar väl med den utveckling som vi redan jobbar med. Vi ser också fram emot att stärka vår närvaro i Sundsvall med nya kvalificerade medarbetare, säger Lars-Åke Vikberg.

SPP har beslutat att lämna den kommunala arbetsgivarmarknaden och säljer därför verksamheten till KPA Pension. Affären förutsatte myndighetens godkännande.

För mer information

Lars-Åke Vikberg, vd KPA Pension
08-08-665 06 45

Birgitta Hammarström, presschef KPA Pension
08-665 06 34
0734-39 33 37

)