KPA Pension uppfattas som bäst på hållbarhet av både experter och allmänhet

2014-03-26

KPA Pension är bäst på hållbarhet i sin bransch. Det tycker både experter och allmänhet enligt en ny undersökning bland allmänheten via Sifo och bland 50 ledande experter inom hållbarhet och kommunikation.

– Vi är stolta över att KPA Pension uppfattas som mest hållbar. Vi placerar tryggt och etiskt våra kunders pensionspengar och den här utmärkelsen visar att omvärlden inser det, både i gruppen experter och bland allmänheten, säger Eva Axelsson, hållbarhetschef KPA Pension.

Förra veckan släpptes den undersökning som hållbarhetscoachen Jessica Cederberg Wodmar har låtit genomföra. Där jämförs bland annat företag inom klädbranschen, livsmedelsindustrin och detaljhandeln, men också inom energi och finans.

"Sporras att bli ännu bättre"

Allmänheten och några av landets främsta experter fick ta ställning till vilken av fyra utvalda aktörer inom tio olika områden som de uppfattar som mest hållbara. Inom området finansbranschen ingick förutom KPA Pension även SPP, Nordea och SEB.
– Vi vet att vi gör ett bra arbete inom hållbarhet på KPA Pension, men den här typen av utmärkelser sporrar oss att bli ännu bättre, säger Eva Axelsson.

Mer information om undersökningen finns på www.hyfsathallbar.se. Resultaten av undersökningen diskuteras också i boken "Hyfsat Hållbar" av Jessica Cederberg Wodmar.

Till hyfsathallbar.se

För mer information kontakta:

Eva Axelsson, hållbarhetschef KPA Pension, tel 08-665 04 34
Lotta Örtnäs, pressekreterare KPA Pension, tel 08-772 63 06

)