KPA Pension svarar på frågor på 18 språk - förutom på svenska

2014-04-16

Nu satsar KPA Pension på att nå betydligt fler kunder med information om tjänstepension. Nu ska en flerspråkig kundtjänst direkt svara på frågor på 18 olika språk - detta förutom den svenska kundtjänsten.

Fyra av fem av KPA Pensions kunder är kvinnor, varav många har invandrat från andra länder. De har ofta arbeten som sliter hårt på dem, låga löner och de har inte alltid hunnit spara ihop tillräckligt med pensionskapital som behövs för ett bra pensionärsliv.

Därför öppnar nu KPA Pensions kundtjänst för att svara på allmänna frågor om tjänstepension från kunder i kommuner och landsting på 18 olika språk, förutom som tidigare på svenska. Detta i ett samarbete med Folksams flerspråkiga kundtjänst.

– Vi arbetar för att våra kunder ska få en trygg och etisk pension. Tack vare vår nya flerspråkliga kundtjänst kan vi informera bättre och därmed underlätta för att ännu fler kunder ska få en bättre kontroll över sin pension, säger Lars-Åke Vikberg, vd KPA Pension.

Pensionsskrift på 11 nya språk

KPA Pension har också förkortat och översatt boken ”Ta makten över din pension”  till 11 stora språk. Boken är skriven av ekonomijournalisten Annika Creutzer på initiativ av KPA Pension. Den tar upp tio pensionsfällor som kvinnor bör undvika och ger en rad tips på hur kvinnor själva kan påverka sin pension.

– Kvinnor får oftast sämre pension än män. Allra sämst pension får invandrarkvinnor. Genom att översätta den här pensionsboken vill vi bidra till att öka kunskapen om pension hos våra många invandrade kunder, speciellt kvinnor, säger Lars-Åke Vikberg.

Länkar

Ta makten över din pension    

Kundservice på andra språk   

För mer information kontakta:

Lars-Åke Vikberg, vd KPA Pension 
tel 08-665 06 45

Birgitta Hammarström, presschef KPA Pension 
tel 08-665 06 34, 0734-33 39 37

)