johan_sjostrom_600.jpg

Johan Sjöström tf vd i KPA Livförsäkring

2016-12-22

Styrelsen i tjänstegrupplivförsäkringsbolaget KPA Livförsäkring AB har utsett Johan Sjöström till tillförordnad vd i bolaget när den nuvarande vd:n Mia Liblik tar över vd-skapet i systerbolaget Folksam LO Pension.

– Det känns tryggt att Johan Sjöström kliver in i denna roll och säkrar att verksamheten fortlöper som vanligt fram till att vi har en permanent lösning på plats. Johan har gedigen erfarenhet från hela KPA Pensions verksamhet och har tidigare även direkt arbetat med KPA Livförsäkrings affär, säger Britta Burreau, vd i KPA Pension.

Förutom rollen som tillförordnad vd i KPA Livförsäkring kvarstår Johan Sjöström som tillförordnad affärsområdeschef för Individ och Marknad inom KPA Pension. Johan Sjöström har haft en rad olika roller inom Folksamgruppen, inte minst inom affärsutveckling och som produktchef för bland annat tjänstegrupplivprodukten (TGL). Han har även suttit i KPA Livförsäkrings styrelse under sin tid som ordförande i akademikerföreningen på KPA Pension. Till KPA Pension kom Johan Sjöström 2001.

– Det är roligt att återigen få arbeta för kunderna inom ramen för KPA Livförsäkring. Det är en mycket viktig del av KPA Pensions erbjudande till våra kunder inom kommuner och landsting, säger Johan Sjöström.

Johan Sjöström tillträder tjänsten den första januari 2017.

För mer information kontakta:
KPA Pensions pressjour, 08-772 66 60

 

KPA Pension är det ledande pensionsbolaget inom kommunsektorn med en och en halv miljon enskilda kunder och 1000 arbetsgivarkunder. KPA Pension förvaltar i dag över 150 miljarder kronor och erbjuder pensionslösningar sedan 1922. Ägare är Folksam och Sveriges Kommuner och Landsting. KPA Pension har enbart etiska placeringar. Läs mer på www.kpa.se.

)