sustainable-brands-2016.jpg

KPA Pension i topp på hållbarhet i finansbranschen

2016-04-07

KPA Pension är det mest hållbara varumärket både i pensions- och i hela finansbranschen. För femte året i rad. Det visar Sustainable Brand Index stora undersökning om hållbara varumärken i Sverige.

-Vi är oerhört stolta över att svenska folket placerar oss som nummer ett på hållbarhet bland banker, pensions- och försäkringsbolag. Detta inte minst för att kommunikationen om hållbarhet har ökat kraftigt. Vi förvaltar våra kunders pensionspengar tryggt och etiskt, något som också ger långsiktigt god avkastning, säger Eva Axelsson, hållbarhetschef KPA Pension.

Sustainable Brand Index är Skandinaviens största hållbarhetsundersökning av varumärken. Ett representativt urval av 10 000 personer i Sverige har röstat fram KPA Pension till en ny topplacering i år. 265 bolag har bedömts och totalt kommer KPA Pension på plats 22 (21) i år. AMF kommer närmast efter på plats 38.

Topplistan hållbarhet i pensionsbranschen
1. KPA Pension
2. AMF
3. SPP
4. Alecta

KPA Pension har arbetat aktivt med miljö och hållbarhetsfrågor sedan 1998, då bolaget miljöcertifierades, enligt ISO 14001, som första finansiella bolag i Europa. Sustainable Brand Index undersökning visar att detta har stärkt bolagets varumärke.

-KPA Pension fortsätter att vara ledare inom både pensionsbranschen såväl som finansbranschen i sin helhet. Konsumenterna har ett starkt förtroende för bolagets arbete med hållbarhet och långsiktiga ansvarstagande, säger Erik Elvingsson Hedén, vd i Sustainable Brand Insight som ligger bakom Sustainable Brand Index.

I Sustainable Brand Index svarar konsumenter på frågor om miljöansvar och socialt ansvarstagande kopplat till de största varumärkena. Undersökningen definierar hållbarhet enligt FNs tio principer om mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden, miljö och antikorruption. Läs mer på www.sb-insight.com

För mer information kontakta:
Eva Axelsson, hållbarhetschef KPA Pension, tel 08-665 04 34
Birgitta Hammarström, kommunikatör KPA Pension, tel 08-665 0634, 0734-39 33 37

)