handelser-i-livet.jpg

KPA Pension försäkringsgivare för familjeskyddet i kommunsektorn

2016-10-27

Arbetsmarknadens parter inom kommun- och landstingssektorn har utsett KPA Pensionsförsäkring till försäkringsgivare för familjeskyddet för alla anställda i kommunsektorn som omfattas av den avgiftsbestämda kollektivavtalade tjänstepensionen AKAP-KL.

Det är arbetsgivarorganisationerna SKL och Pacta som tillsammans med Kommunal, OFR och AkademikerAlliansen har utsett KPA Pensionsförsäkring till försäkringsgivare för familjeskyddet för alla anställda i kommunsektorn som omfattas av den avgiftsbestämda kollektivavtalade tjänstepensionen AKAP-KL. Det innebär att anställda födda 1986 och senare har ett obligatoriskt familjeskydd genom KPA Pension.

– Vi är glada att vi som representerar arbetsmarknadens parter har kommit överens om ett nytt avtal efter långa förhandlingar, säger Anne-Maria Carlsgård, ombudsman på Kommunal.

Familjeskydd är en försäkring som ger den anställdas familj ersättning vid dödsfall. Parterna har nu kommit överens om familjeskyddets utformning och att skyddet träder i kraft den 1 januari 2018. Fram till dess gäller, precis som tidigare, tjänstepensionsavtalet KAP-KLs bestämmelser om efterlevandepension.

– Det är glädjande att KPA Pension återigen har fått förtroendet av parterna att som försäkringsgivare leverera produkter som tillhör kommuner och landstings kollektivavtal. Vi förvaltar sedan tidigare tjänstegrupplivförsäkringen för dessa kunder och är dessutom förvalsbolag för den premiebestämda pensionen i kommunsektorn. För våra kunder blir det tydligt att de kan vända sig till KPA Pension när det gäller trygga och etiska pensionslösningar, säger Mia Liblik, tillförordnad vd i KPA Pension.

Avtalet omfattar i dagsläget omkring 330 000 kommun- och landstingsanställda. Siffran kommer att stiga kontinuerligt i takt med att hela det kommunala området på sikt kommer att omfattas av avtalet AKAP-KL.

 

För mer information kontakta:

KPA Pensions pressjour, 08-772 66 60
Mia Liblik, tf vd KPA Pension, 0734-39 33 99
Thomas Månsson, avtalsexpert KPA Pension, 0734-39 33 80

KPA Pension är det ledande pensionsbolaget inom kommunsektorn med en och en halv miljon enskilda kunder och 1000 arbetsgivarkunder. KPA Pension förvaltar i dag över 150 miljarder kronor och erbjuder pensionslösningar sedan 1922. Ägare är Folksam och Sveriges Kommuner och Landsting. KPA Pension har enbart etiska placeringar. Läs mer på www.kpa.se.

)