GTP – för dig som arbetar inom kooperationen

Du som är arbetare inom kooperationen och omfattas av KFO-LOs avtalsförsäkringar har en ålderspension som heter GTP (tidigare KAP). Det är din arbetsgivare som betalar din ålderspension och du bestämmer själv hur den ska placeras.

Du kan välja att placera din ålderspension GTP hos oss. Då får du en traditionell pensionsförsäkring. Det är tryggt och enkelt pensionssparande som har ett garanterat pensionsbelopp.

Vi tar hand om ditt pensionssparande och placerar dina pengar så att du ska få en långsiktigt god avkastning. Vi placerar dina pengar etiskt, bland annat säger vi nej till vapen, tobak, alkohol och spel, och vi påverkar företag att ta ansvar för miljö och mänskliga rättigheter.

Du kan lägga till eller ta bort återbetalningsskyddet

Återbetalningsskyddet är en trygghet för din familj. Om du dör betalas ditt sparade pensionskapital ut till dina anhöriga. 

Avgift på ditt sparande

Du betalar en fast årlig avgift om 156 kronor och 0,05% i kapitalförvaltningsavgift för din pensionsförsäkring.

Flytträtt

För flytt från KPA Pension tar vi ut en avgift på 500 kronor som dras på pensionskapitalet.

Om du vill ändra något

Ta kontakt med vår kundservice om du vill ändra något i din försäkring hos oss eller om du har några frågor. 

Vill du bli kund hos oss?

Du som är nyanställd får ett valpaket hemskickat med posten. Där kan du läsa mer om vad valet innebär. På valblanketten kryssar du i KPA Pensionsförsäkring och fyller i vilken sparform du väljer och om du vill ha återbetalningsskydd. Datera och skriv under blanketten och skicka tillbaka den i det bifogade svarskuvertet.

Har du valt ett annat bolag men vill välja oss på nytt?  

Logga in och hämta en omvalsblankett på pensionsvalet.se

Läs mer om din tjänstepension GTP

 

Relaterade dokument

Jag kan hjälpa dig!

Man med headset
Telefon
Öppettider
Måndag - Fredag
07:30-17:00
Från utlandet
glob-gronskande_RGB.png

En hållbar framtid

Vi förvaltar drygt 200 miljarder kronor i pensionspengar åt dig och många andra. Så mycket pengar ger oss möjlighet att långsiktigt påverka samhället. Därför placerar vi alla pengar etiskt i företag som vi tror kan bidra till en hållbar framtid.

Våra etiska placeringar

Vi får dina pengar att växa

Vi placerar dina pengar för en långsiktigt god avkastning med trygghet. De senaste tio åren har vi gett våra kunder en genomsnittlig avkastning på 6,7 procent. Dessutom har vi väldigt låga avgifter.

Så här har dina pengar växt