KTP- för dig som är försäkringsanställd

Du som är tjänsteman i Folksam eller LO-TCO Rättsskydd har en tjänstepension som heter KTP. Det är din arbetsgivare som betalar din tjänstepension och du bestämmer hur den ska placeras.

 

Om du är född före 1978-07 kan du välja att placera din tjänstepension KTP hos oss. Då får du en traditionell pensionsförsäkring. Det är tryggt och enkelt pensionssparande och du har ett garanterat pensionsbelopp.

Vi tar hand om ditt pensionssparande och placerar dina pengar så att du ska få en långsiktigt god avkastning. Vi placerar dina pengar etiskt, bland annat säger vi nej till vapen, tobak, alkohol och spel, och vi påverkar företag att ta ansvar för miljö och mänskliga rättigheter.

Du kan lägga till eller ta bort återbetalningsskyddet

Återbetalningsskyddet är en trygghet för din familj. Om du dör betalas ditt sparade pensionskapital ut till dina anhöriga. 

Avgift på ditt sparande

Du betalar 0,35 procent av pensionskapitalet i avgift varje år.

Flytträtt

För flytt från KPA Pension tar vi ut en avgift på 500 kronor som dras på pensionskapitalet.

Om du vill ändra något

Ta kontakt med vår kundservice om du vill ändra något i din försäkring hos oss eller om du har några frågor.

Vill du bli kund hos oss?

Du som är nyanställd får ett valpaket hemskickat med posten. Där kan du läsa mer om vad valet innebär. På valblanketten kryssar du i KPA Pensionsförsäkring och gör val av sparform med mera. Datera och skriv under blanketten och skicka tillbaka den i det bifogade svarskuvertet.

På Pensionsvalets hemsida kan du beställa en omvalsblankett för ditt tjänstepensionsval.

 

www.pv.se kan du läsa mer om ditt pensionsavtal. Där kan du också få hjälp om du har några frågor.

 

Relaterade dokument

Jag kan hjälpa dig!

Man med headset
Telefon
Öppettider
Måndag - Fredag
07:30-17:00
Från utlandet
glob-gronskande_RGB.png

En hållbar framtid

Vi förvaltar drygt 200 miljarder kronor i pensionspengar åt dig och många andra. Så mycket pengar ger oss möjlighet att långsiktigt påverka samhället. Därför placerar vi alla pengar etiskt i företag som vi tror kan bidra till en hållbar framtid.

Våra etiska placeringar

Vi får dina pengar att växa

Vi placerar dina pengar för en långsiktigt god avkastning med trygghet. De senaste tio åren har vi gett våra kunder en genomsnittlig avkastning på 6,7 procent. Dessutom har vi väldigt låga avgifter.

Så här har dina pengar växt