sjukhus-toppbild2.jpg

Högre risk och större möjlighet i en fondförsäkring

I en fondförsäkring är risken högre, men även möjligheten att i slutänden få mer i pension. Vi har två olika alternativ för dig som vill placera din tjänstepension i en fondförsäkring: KPA SmartPension eller SmartPension Personligt val.

KPA SmartPension anpassas efter din ålder

KPA SmartPension är en pensionslösning som kombinerar fördelarna med fondförsäkring och traditionell försäkring. Den ger dig möjlighet till högre avkastning när du är ung och tryggar pensionspengarna när du bli äldre.

Så här fungerar det

När du är ung ger KPA SmartPension dig möjlighet till högre avkastning. Fram till du fyller 50 placeras nämligen dina pengar i en aktiefond. Ju närmare du sedan kommer pensionen desto mer tryggas dina pensionspengar. Det år du fyller 50 placeras pengarna i säkrare blandfonder för att slutligen överföras till en traditionell försäkring med garanterat pensionsbelopp.

Vi som sköter alla placeringar, du behöver inte göra något själv.

Du kan också välja fonder själv

Om du inte vill ha KPA SmartPension, kan du göra ett personligt val och välja bland våra hållbara fonder.

 

Återbetalningsskydd är en trygghet för din familj

I din pensionsförsäkring ingår ett återbetalningsskydd. Det innebär att värdet på ditt pensionskapital betalas ut till din familj om du dör. Din familjesituation avgör om du behöver ett återbetalningsskydd eller inte.

Återbetalningsskyddet kostar ingenting.

Återbetalningsskyddet kostar ingenting. Det är helt frivilligt och går enkelt att välja bort. Gör du det blir din ålderspension något högre, eftersom du då tar del av arvsvinsterna. Arvsvinster uppstår när personer utan återbetalningsskydd dör och deras sparade pensionskapital fördelas mellan de försäkringstagare som inte har återbetalningsskydd.

Aktuell och historisk avkastning

Under länken aktuell avkastning kan du följa och se historik för våra fonder. På Mina sidor kan du se utvecklingen för dina egna fonder.

 

Dina pengar bidrar till en hållbar framtid

Vi har hand om dina och många andras pensionspengar. Det ger oss möjlighet att långsiktigt påverka samhället. Det gör vi bland annat genom våra etiska placeringar. 

 

Relaterade artiklar

Våra fonder

När du sparar i de etiska KPA-fonderna kan du välja mellan tre fonder med olika riskprofil. De fonder vi erbjuder uppfyller våra högt ställda krav på hållbarhet.

Läs mer

hjarta_709x380.jpg

Så fungerar etiska placeringar

Vi förvaltar i dagsläget mer än 200 miljarder kronor för våra kunders räkning. Det ger oss möjlighet att påverka de företag vi investerar i att arbeta för en hållbar utveckling.

Läs mer

Jag kan hjälpa dig!

Man med headset
Telefon
Öppettider
Måndag - Fredag
07:30-17:00
Från utlandet
pengar-m-kruka_RGB.png

Aktuell avkastning

Under aktuell avkastning kan du följa och se utveckling och historik för KPAs Etiska fonder. På Mina sidor kan du se utvecklingen för ditt sparande

Aktuell avkastning