Löneväxling

Löneväxling är en sparform som passar dig som har en lön över 43 309 kronor i månaden. Det är en överenskommelse du har med din arbetsgivare om att sätta av en viss del av din bruttolön till ett pensionssparande.

Din skatt blir då lite lägre eftersom du inte betalar inkomstskatt på den delen som avsätts till ditt pensionssparande. Istället betalar du skatt när du tar ut sparandet som pension.

Som anställd i kommun eller region har du möjlighet att löneväxla till din befintliga tjänstepensionsförsäkring hos oss. Du kan också välja en annan sparform. Om du har en traditionell försäkring i din tjänstepension så kan du alltså välja en fondförsäkring för din löneväxling. 

Det är inte alla arbetsplatser som erbjuder löneväxling än men om du är intresserad av denna sparform är det en god idé att lägga fram detta som ett önskemål till din arbetsgivare. Fördelen för dem är att de får lägre arbetsgivaravgifter.

Om du har en lägre lön än 43 309 kronor i månaden så är det inte fördelaktigt att löneväxla eftersom det kan påverka din allmänna pension och andra förmåner.

 

Jag hjälper dig!

kundservice-paulo-frilagd.png
Telefon
Öppettider
Måndag – fredag
07:30-17:00
Växel