pensionspusslet.jpg

Dags att lägga pensionspusslet?

Vill du ta ut din pension gäller det att planera i tid. I boken "Dags att lägga pensionspusslet" får du tips om hur du steg för steg planerar på bästa sätt. Då kan du få ett rikare liv på äldre dar - inte bara ekonomiskt.

En djungel av regler, villkor och val styr våra pensioner. I dag tvingas vi själva ta ställning till hur och när pensionen ska tas ut. Redan i 50-årsåldern kan det vara dags att börja planera för att få en så bra pension som möjligt. Speciellt viktigt är detta för kvinnor som riskerar att få betydligt sämre pension än män.

Den nya pensionsboken ”Dags att lägga pensionspusslet – så tar du som kvinna ut pension på bästa sätt”  har skrivits av Annika Creutzer och är ett initiativ från KPA Pension som har finansierat utgivningen.

Några av råden från boken:

  • Skaffa dig koll på pensionen – gå inpå Minpension.se
  • Rensa bland försäkringarna – behöver du återbetalningsskydd och familjeskydd?
  • Gå inte för tidigt i pension – även om din partner är äldre. Det är dubbelt så vanligt att vara frånskild som änka bland nyblivna pensionärer.
  • Se upp för alla locktoner – det är inte säkert att en lägre ränta på bolånet något år eller två ger långsiktigt god pension om du flyttar.

Så läser du boken

Du kan ladda ned hela pensionsboken som pdf nedan. 

 Ladda ned "Dags att lägga pensionspusslet"

 

Ta makten över din pension

Annika Creutzer och KPA har även tidigare gett ut boken "Ta makten över din pension". Boken tar upp tio pensionsfällor som kvinnor ofta går i och ger värdefulla tips på hur kvinnor själva kan påverka sin pension. Nu finns den även nedladdningsbar på elva olika språk. 

Läs mer om Ta makten över din pension

 

Relaterade artiklar

Annika Creutzers böcker om pension

Tillsammans med den privatekonomiska experten Annika Creutzer har KPA Pension tagit fram ett antal böcker på temat pension. Totalt har det hunnit bli fyra stycken, som berör olika delar av livet.

Läs mer

Vårt hållbarhetsarbete

Vårt hållbarhetsarbete tar avstamp i vår vision om att människor ska känna sig trygga i en hållbar värld och i våra kunders värderingar. För dem är det viktigt med en trygg pension, men det får inte ske på bekostnad av andra.

Läs mer

Om författaren

Annika Creutzer är en av våra mest välkända privatekonomiska experter. Hon är nationalekonom, journalist, krönikör och har bland annat arbetat för Aftonbladet och Privata Affärer. 

Annika Creutzer är också en välkänd föreläsare och moderator och vi ser henne ofta ge smarta ekonomiska tips i morgon-tv-soffan.

ake_handlaggare.png

Pensionsutbetalning

På Mina sidor kan du se din kommande pensionsutbetalning, före skatt, så snart den räknats ut här hos oss. Du kan också se tidigare utbetalningar, såväl före som efter skatt. För att logga in på Mina sidor behöver du en e-legitimation.

Logga in på Mina sidor

Information om Mina sidor


blomslinga-2_2_RGB.png