Tjänstepensionens dag - passa på att informera era anställda om deras tjänstepension

Tjänstepensionen har stor betydelse för allas inkomst som pensionär. Trots det finns det anställda som inte vet att de har tjänstepension eller hur mycket som betalas in.

Du som arbetsgivare kan göra skillnad genom att berätta för era anställda om den viktiga löneförmån ni erbjuder. På Tjänstepensionens dag, den 27 september, uppmärksammar vi tjänstepensionen lite extra och hoppas att du vill göra det med oss.

Berätta att ni betalar tjänstepension

Vi har sammanställt text- och bildmaterial som du kan använda för att uppmärksamma dagen på ert intranät, eller någon annan bra plats där kollegorna går in och kikar emellanåt. 

Textförslag

Grattis, du har tjänstepension! 
Fem tips för en bättre pension 
Om återbetalningsskydd
Pensionsavtalet AKAP-KR

Bildmaterial

Här hittar du faktablad och broschyrer som underlättar för dig som arbetsgivare.

Prata tjänstepension på lönesamtalet

Uppmärksamma tjänstepensionen hela året. Ett naturligt tillfälle är det årliga lönesamtalet och mest konkret blir det om ni nämner hur mycket som avsätts varje månad. 

Om Tjänstepensionens dag

tjanstepensionensdag_logo_2020.png

Tjänstepensionens dag firas alltid den 27 september och i år för tolfte gången. Dagen syftar till att uppmärksamma tjänstepensionens betydelse för den framtida pensionen.

I år står dessa bolag och myndigheter bakom dagen:

AFA Försäkring, AMF, Alecta, Avtalat, Collectum, Folksam, Folksam-LO Pension, Fora, Handelsbanken Liv, KPA Pension, Länsförsäkringar, Minpension, Movestic, OFR, Pensionsmyndigheten, Pensionsvalet, PRI, PTK, Skandia, SPV och SPP.