Camilla Larsson - ny vd i KPA Pension

Camilla Larsson, KPA AB:s och KPA Pensionsförsäkrings AB:s nya vd är på plats. Camilla Larsson kommer närmast från en tjänst som enhetschef för Kund och Affär på AMF där hon har jobbat i olika befattningar sedan 2004.

– Det känns fantastiskt roligt att få uppdraget att leda ett så fint förvalsbolag som KPA Pension. Kollektivavtalad försäkring och förval är något jag tycker är viktig. När fack och arbetsgivare enas och skapar något bra tillsammans så leder det till att kunderna får bra pensioner, säger Camilla Larsson.

Vilka erfarenheter och lärdomar tar du med dig från tidigare roller till KPA Pension?

– Jag har medverkat till att genomföra viktiga förflyttningar, förbättringar och förenklingar för spararna, men också arbetat brett i olika ansvarsroller med allt från försäkringsteknik, produkter och prissättning till kapitalförvaltningsfrågor och kunderbjudandet.

Vad är det viktigaste för KPA Pension som pensionsbolag och förvalsbolag?

– Att vi som förvalsbolag står starka för de många kunder som inte vill engagera sig i sitt sparande och upplever att pensioner är svårt. Med stark integritet och starka värderingar står vi på kundens sida och ser till att den får en bra och hållbar pension med låga avgifter och konkurrenskraftig avkastning. Det är A och O att parterna, som ger oss förvalet, är nöjda och att vi hela tiden lyssnar in vad som är viktigt för dem. Gör vi ett riktigt bra jobb är det många som får glädje av det.

Vad ska du fokusera på den närmaste tiden?

– Först och främst ska jag lära mig företaget och förstå uppdraget vi har tillsammans. Och naturligtvis, lära känna så många som möjligt, både medarbetare, styrelse och kunder.

Det här är Camilla Larsson

Född: 1971 och uppvuxen i Östersund

Utbildning: Civilekonom med inriktning mot matematisk statistik, Karlstads universitet

Familj:  Träffade maken Erik för 30 år sedan. Tre döttrar varav två har flugit ur boet och en 18-åring som bor kvar hemma, plus två katter.

Bor: I villa i Tyresö.