Utbildningar för förtroendevalda

Om du som är fackligt förtroendevald inom kommun och region vill fördjupa dina kunskaper kan du gå en av våra kostnadsfria utbildningar. Kan du inte grunderna ännu - anmäl dig till vår grundkurs.

Kurserna är digitala och hålls i Teams. För att delta behöver du en dator eller liknande samt i vissa fall en mobiltelefon. 

Grundkurs 

Grundutbildning för nya förtroendevalda

Vill du veta mer om hur pensionen fungerar för dig som är förtroendevald inom kommun eller region? På denna grundutbildning går vi igenom allmän pension, Tjänstepension KAP-KL/AKAP-KL med återbetalningsskydd och efterlevandeskydd. Vi berättar om hur förvalet fungerar, vilka valmöjligheter som finns samt var du hittar information om din pension.

Utbildningstillfälle:

26 november kl. 09:00-10:30 - Anmäl dig

Fördjupningskurser

Hitta dina pensionspengar

Innan du går den här kursen behöver du ha grundkunskaper om pension. Det får du enklast på vår grundkurs  (se ovan).

Vi går igenom vilka pensioner som finns för kommun och regionanställda och kommer att visa dig var du hittar dina pensionspengar. Du behöver en mobiltelefon och mobilt bank-id för att kunna vara med på utbildningen. 

Förmånsbestämd pension

Kursen riktar sig till dig som är anställd/förtroendevald i fackförbunden och som behöver en fördjupad kunskap om den förmånsbestämda pensionen. 

Den förmånsbestämda pensionen är den man tjänar in på den delen av lönen som överstiger 7,5 IBB (42 625 kr/månaden år 2021). På kursen går vi bland annat igenom vad som påverkar pensionens storlek och vad som är viktigt att tänka på vid olika händelser i arbetslivet.

Utbildningstillfälle:

21 oktober kl. 14:30-16:00 - Anmäl dig