Pensionsskuld och pensionskostnad

Inför ert budgetarbete gör vi prognoser av pensionsskuld, utbetalningar och pensionskostnader. Prognoserna sträcker sig upp till fem år framåt i tiden. Som kund hos oss kan ni själva göra simuleringar av kostnader.

Bokslutsberäkning

Inför ert årliga bokslut gör vi en beräkning av er pensionsskuld och era pensionskostnader. För kommuner och regioner gör vi också en analys som förklarar pensionsskuldens förändring. I januari när ni har rapporterat in er lönesumma till oss gör vi en extra beräkning på hur stor bokning ni ska göra för den avgiftsbestämda ålderspensionen. Beräkningen för kommuner sker enligt RIPS (riktlinjer för beräkning av pensionsskuld). Kostnadsredovisningen är enligt de konton som KommunBas och L-kontoplanen rekommenderar. Till bokslutsberäkningen gör vi även en femårsprognos med de prognosantaganden vi får från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Prognoser

Inför ert budgetarbete gör vi prognoser av pensionsskuld, utbetalningar och pensionskostnader. Prognoserna sträcker sig upp till fem år framåt i tiden. Som kund hos oss kan ni själva göra simuleringar av kostnaden för förtida uttag av intjänad pensionsrätt och avgiftsbestämd ålderspension. Ni kan också göra egna prognosantaganden för löneutveckling. Har ni försäkrat era pensionsåtaganden får ni också en premieprognos fem år framåt i tiden.

Beställ beräkning

Ni kan enkelt beställa beräkning av pensionsskulden och pensionskostnaderna  på KPA Direkt. 

Kontakta oss gärna

Vill du kontakta oss skicka e-post till pskuld@kpa.se eller ring 08- 665 06 80. Du kan även prata med din kundansvarige hos oss.

 
blomslinga-2_2_RGB.png

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med oss på Pensions- skuldsenheten så hjälper vi dig med beräkningar och prognoser. Ring oss på 08-665 06 80 eller skicka e-post.

Beställa en beräkning

Du kan beställa samtliga tjänster via KPA Direkt. Där presenteras även resultatet från beräkningen. Har du glömt ditt lösenord eller har du problem med inloggning på KPA Direkt kan du skicka e-post till extranet@kpa.se