KTP - för dig som är handelsanställd inom kooperationen

Du som är handelsanställd inom kooperationen har en ålderspension som heter KTP. Det är din arbetsgivare som betalar din ålderspension och du bestämmer själv hur den ska placeras.

Du kan välja att placera din ålderspension KTP hos oss. Då får du en traditionell försäkring. Det är tryggt och enkelt pensionssparande och du har ett garanterat pensionsbelopp. 

Vi tar hand om ditt pensionssparande och placerar dina pengar så att du ska få en långsiktigt god avkastning. Vi placerar dina pengar etiskt, bland annat säger vi nej till vapen, tobak, alkohol och spel, och vi påverkar företag att ta ansvar för miljö och mänskliga rättigheter.

Du kan lägga till eller ta bort återbetalningsskyddet

Återbetalningsskyddet är en trygghet för din familj. Om du dör betalas ditt sparade pensionskapital ut till dina anhöriga. 

Avgift på ditt sparande

Fast avgift Rörlig avgift
0 kr/år 0,34%*

*Försäkringsavgift: 0,30% + kapitalförvaltningskostnad: 0,04%

Flytträtt

För flytt från KPA Pension tar vi ut en avgift på 500 kronor som dras på pensionskapitalet.

Om du vill ändra något

Ta kontakt med vår kundservice om du vill ändra något i din försäkring hos oss eller om du har några frågor.

Vill du bli kund hos oss?

Du som är nyanställd får ett valpaket hemskickat med posten. Där kan du läsa mer om vad valet innebär. På valblanketten kryssar du i KPA Pension och gör val av sparform med mera. Datera och skriv under blanketten och skicka tillbaka den i det bifogade svarskuvertet.

På Pensionsvalets hemsida kan du beställa en omvalsblankett för ditt tjänstepensionsval.

Beställ omvalsblankett

pensionsvalet.se kan du läsa mer om ditt pensionsavtal. Där kan du också få hjälp om du har några frågor.

EU:s förordning om hållbarhetsrelaterade upplysningar

EU:s förordning om hållbarhetsrelaterade upplysningar (EU:s regelverk) ställer krav på oss i finansbranschen kring hur hållbarhetsinformation ska presenteras. När alla redovisar samma uppgifter blir det enklare för dig som kund att kunna jämföra olika sparandeprodukter utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Läs mer om hållbarhet i traditionell försäkring
Läs mer om hållbarhet i fondförsäkring